Voinko lisätä laskuun kuluja?

Kyllä voit. Laskupohjan kulut -kohdassa erilaisia työhön liittyviä kuluja voidaan lisätä laskutettavaksi laskulla asiakkaalta ja/tai merkitä maksettavaksi verovapaan korvauksen muodossa. (Jos et halua laskuttaa kuluja asiakkaalta, poista valinta ruudusta ''Lisää kulut automaattisesti laskulle'').

HUOM! Merkitse kulut laskulomakkeeseen niille tarkoitettuun kohtaan ennen laskun hyväksymistä ja lähetä meille tarvittavat kulutositteet.  

Mitä kuluja voi vähentää?Verotuksessa vähennyksenä huomioitavia kuluja ovat laskutettavaan työsuoritteeseen liittyvät tarvike- ja materiaalikulut sekä matkakustannukset.
 Huomioithan, että mm. seuraavat kulut eivät ole vähennyskelpoisia kauttamme:

-Edustus- tai ravintolakulut
-Työvälineitä, laitteita ja työvaatteita ei voi vähentää kauttamme, sillä niihin liittyy yksityiskäytön mahdollisuus. Lisäksi kuitin mennessä kauttamme, siirtyisivät hankinnat kirjanpidolliseen omistukseemme, mikä puolestaan hankaloittaisi niiden edelleenmyyntiä tai vaihtamista.  Työhön liittyvät hankinnat, joita et vähennä kauttamme, voit kuitenkin ilmoittaa omassa henkilökohtaisessa verotuksessa tulonhankkimisvähennyksinä.
-Työmatkaan liittyvät polttoaine- ja ruokailukulut huomioidaan verotuksessa päivärahojen ja kilometrikorvausten muodossa. Näin ollen polttoaine- ja elintarvikekuitteja ei voida vähentää.

Mietityttääkö?


Mikäli olet epävarma voiko jonkin kulun vähentää, voit aina kysyä vähennysmahdollisuudesta asiakaspalvelustamme ennen tuotteen tai palvelun ostamista. 

Katso myös:
 

Palaute ja tukipankki

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee ark. klo 9-16.
09 6980 934
asiakaspalvelu@ukko.fi


Palkkalaskuri

Kokemuksia